Програмата за Детокс започна вчера с Ден 0/нула/ на национално ниво. Дали успяхме да се освободим от токсините в българското общество ще разберем в следващите дни.:)
Нашият Пролетен Детокс е разработен съвместно с Таня Колева-Дуйнова Нутриционист. Завършила е 2011г. в Каплан Университет САЩ с бакалавърска степен по Нутрициология /наука за здравословно хранене/. Четири години е работила като Диетичен Администратор в болница "Света Роза Доминиканска Болница" в кампус "Сан Мартин". Интересите са и насочени предимно към храносмилателна система и обикновеното, опростено хранене.
Първи ден - Детокс на черен дроб
Сутрин - шот от джинджифил, сок от цвекло, лимон и кориандър
Обед - сок от цвекло, лимон и кориандър, веган салата по избор /Салата Веган, Салата Витафикс, Салата Фитнес, Салата с авокадо/
Вечер- Сок от цвекло, лимон и кориандър, веган салата
Препоръчитилна консумация за деня на 1,5л Зеолитна вода
При повишено чувство на глад консумирайте банани.
Червено цвекло: съдържа протеина бетаин или триметилглайсин, който е метил донор подпомагайки функцията на черния дроб и особено важната фаза 2 детокс, когато токсините са закрепени за молекули и готови да бъдат изведени от тялото. Червеното цвекло е ценно при процеса на детокс на черния дроб и пречистване на кръвта. Той също намалява нивото на хомоцистеин в кръвта
Лимона стимулира производството на ензими, необходими да превърнат токсините във водно разтворими, за да се изведат от тялото.
Кориандър или силантро е натурален хилатираш агент, които подпомага за почистването на тежки метали, като променя електрическия заряд на вътреклетъчния депозит от тежки метали до неутрално състояние, което от своя страна подпомага да се релаксира стегната им връзка с тялото. Така освободени те могат да се изведат по лесно от организма.